Vakkundig laswerkzaamheden

Wij zijn gespecialiseerd in het lassen van diverse soorten materialen als staal, aluminium en RVS. Wij hanteren hierin verschillende lastechnieken zoals MIG/MAG, TIG, en electrode lassen. Wij doen onder andere de volgende werkzaamheden:

Voordelen MIG/MAG lassen

VBS Limburg maakt gebruik van diverse lastechnieken. Afhankelijk van het materiaal en de toepassing kiezen wij in samenspraak met de opdrachtgever voor de beste lasmethode. MIG en MAG lassen wordt veelvuldig toegepast. Het is een efficiënte en breed inzetbare lastechniek die ons in staat stelt om kwaliteit en snelheid te combineren.

Voordelen TIG lassen

TIG lassen is een schoon lasproces waarbij geen lasspetters ontstaan die het zicht op de het lasproces belemmeren. Het feit dat er geen lasspetters ontstaan zorgt er daarnaast voor dat het werkstuk niet wordt aangetast en wordt bevuild met lasspetters die moeten worden verwijdert. Nabewerking bij het TIG-lasproces is eigenlijk niet nodig. Bij de vervaardiging van producten voor onze opdrachtgevers gebruiken we TIG lassen regelmatig, vooral bij specifieke opdrachten. 

laswerken

Voordelen ELEKTRODE lassen

Elektrodelassen is waarschijnlijk een van de meest gebruikte lastechnieken en wordt ook wel elektrisch lassen of booglassen genoemd. De elektrode lastechniek kan gebruikt worden voor verschillende soorten staal en RVS. Bij elektrodelassen wordt gebruik gemaakt van beklede elektrodes, waardoor er geen beschermgas dient toegevoegd te worden. Een groot voordeel van elektrode lassen is het gegeven dat de benodigde lasapparatuur beperkt is. Elektrode lassen kan daardoor  gebruikt worden voor het aanbrengen  van reparatielassen en andere lassen waar men met bijvoorbeeld MIG/MAG-lastoestellen niet kan komen.