Zetwerken

VBS Limburg staat ter beschikking voor het knippen en zetten van metaal , waaronder RVS, staal ijzer en aluminium. Bij ons kunt u terecht voor:

Wij hebben vele metaalsoorten direct op voorraad, zodat wij snel het gewenste product kunnen leveren. Wij zijn in staat aluminium, roestvast staal en staalplaat te knippen en te kanten. 

Het zetten van metaal is een methode om metaalplaat te buigen of om een bepaalde hoek te realiseren. In de zetbank drukken twee matrijzen een ingestelde vorm in het metaal. Er zijn vele factoren van invloed op het resultaten van het zetten, zoals het materiaalsoort, de metaaldikte en de wals richting. Zetten heeft verschillende voordelen ten opzichte van lassen:

Knippen

Bij ons kunt u ook terecht voor het knippen van alle metaalplaten. Wij verwerken diktes van 1mm tot 5 millimeter. Dankzij de forse uitvoering van onze knipscharen zijn platen tot een lengte van maar liefst 3000 millimeter moeiteloos te verwerken. Knippen is relatief goedkoop en geschikt voor verwerking van zowel kleine aantallen als grote series.

Door metaal te knippen kan een metaalplaat eenvoudig in twee delen worden gesplitst. Bij deze bewerking wordt gebruikgemaakt van twee schaarmessen. Zowel de snijspleet als de kniphoek hebben invloed op het uiteindelijke resultaat. Het knippen van metaal is bij eenvoudige bewerkingen een goede en snelle oplossing.

 

Zetten

Wij staan ter beschikking voor het zetten van Staal, RVS, ijzer en aluminium.

Knippen

Wij staan ter beschikking voor het knippen van Staal, RVS, ijzer en aluminium.